Kris Dexters is al 25 jaar lang gefascineerd door de Belgische biercultuur en sloot zich aan bij de Limburgse Biervrienden.

 

"Zo begon het te kriebelen om zelf te gaan brouwen. Na een bijscholing in avondonderwijs, ben ik thuis beginnen experimenteren. Zo is de Coccinelle geboren. Toen ik deze hoogblonde trippel van 8% voorstelde op een degustatie van de Biervrienden, kreeg ik geweldige positieve reacties. In 2012 heb ik de Coccinelle dan op de markt gebracht."

 

De bieren worden bij Kris thuis in de garage ontwikkeld, vervolgens trek hij naar brouwerij Anders om ervoor te zorgen dat het bier in grote hoeveelheden wordt gebrouwen.

Hoe het is begonnen...

Kris: “Omdat het lekkere bieren zijn, gemaakt van goede, eerlijke producten, én onze vriendelijke service! Ik merk dat mensen meer en meer op zoek gaan naar lokale producten, ook in de biersector.

 

Vorige week kreeg ik bijvoorbeeld een telefoontje van iemand die ergens op een terrasje mijn bier had gedronken en onmiddellijk een voorraad wilde bestellen. Daar ben je dan heel blij mee. Nog zo een mooi moment: bij The Beer Wall in Brugge je bier tussen alle andere flesjes zien staan. Of wanneer je zelf op een terras zit en je bier op de kaart zien staan... dat is een heel fijn gevoel.”

Waarom kiezen de klanten voor BvHG?