Appel - Rozijnen Cake

Ingrediënten:

  • 200 gr zelfrijzende bloem

  • 200 gr zachte boter

  • 200 gr suiker

  • 1 zakje vanille suiker

  • 4 eieren

  • 3 middel grote appels (jonagold)

  • Hand vol rozijnen

Bereiding:

  • Leg de rozijnen in een kom en zet onder met Haspengouwse Tripel.

  • Schil de appels en snij in blokjes, vervolgens de appelblokjes even aanbakken en bestrooien met kaneelpoeder.

  • De rozijnen toevoegen en een gedeelte van het weekvocht om de pan te blussen.

  • Klop de zachte boter met de suiker op, voeg de gezeefde bloem toe en roer tot een glad mengsel.

  • Roer 1 voor 1 de eieren door het beslag.

  • Voeg de appelblokjes en rozijnen toe en meng.

  • Uitstorten in een cakevorm en gedurende +/- 60min afbakken in een voorverwarmde oven van 175°

Smakelijk!