Appel - Rozijnen Cake
Ingrediënten:
-
200 gr zelfrijzende bloem
-
200 gr zachte boter
-
200 gr suiker
-
1 zakje vanille suiker
-
4 eieren
-
3 middel grote appels (jonagold)
-
Hand vol rozijnen
Bereiding:
-
Leg de rozijnen in een kom en zet onder met Haspengouwse Tripel.
-
Schil de appels en snij in blokjes, vervolgens de appelblokjes even aanbakken en bestrooien met kaneelpoeder.
-
De rozijnen toevoegen en een gedeelte van het weekvocht om de pan te blussen.
-
Klop de zachte boter met de suiker op, voeg de gezeefde bloem toe en roer tot een glad mengsel.
-
Roer 1 voor 1 de eieren door het beslag.
-
Voeg de appelblokjes en rozijnen toe en meng.
-
Uitstorten in een cakevorm en gedurende +/- 60min afbakken in een voorverwarmde oven van 175°
Smakelijk!