Beer & foodpairing
Bier bij gerechten, kan je op 2 manieren gebruiken:
- als ingrediënt
- als extra smaakmaker
Bier als begeleider van gerechten:
Zuur, zoet, zout, bitter, zacht, droog, kruidig, fruitig: elk gerecht en elk bier heeft zijn eigen, specifieke smaakaccenten.
Je kan deze naar je eigen smaak inzetten om gerecht & bier:
- met elkaar te laten contrasteren
- met elkaar te laten complementeren (versterken of aanvullen)
- in harmonie te brengen
Hierbij een aantal mogelijke suggesties met onze bieren.
Heb je eigen recepten?
Recepten en foto’s zijn altijd welkom op: kris@biervanhogegoesting.be
Recepten met Coccinelle Tripel
Sabayon & vanille ijs
Ingrediënten: 1 eierdooier / persoon 1/2 eierdop suiker / persoon
Ribs & Beer
Ingrediënten: gemarineerde ribben Bereiding:De ribben kort bakken op de BBQ,
Apero – Tapas
Ingrediënten: gedroogde ham manchego kaas paprika-dip hummus Olijven, zongedroogde tomaten,
Recepten met Grasshopper
Kreeft & Bieslook-Dille saus
De perfecte match met onze Grashopper is Kreeft & Bieslook-Dille saus
Linguini & venusschelpen
Ingrediënten: linguini 500 gr venusschelpen chilli pepertjes 1 sjalotte 2
Recepten met Haspengouse Tripel
Appel – Rozijnen Cake
Ingrediënten: 200 gr zelfrijzende bloem 200 gr zachte boter 200
Haspengouwse appeltaart
Ingrediënten: 1 vel bladerdeeg 4-5 jonagold appels Haspengouwse tripel bruine